Да ли зу званични заиста званични и за Богочовека?

image

 

Званични Јерусалимски патријарх, признат од званичних патријараха (како кажу) канонских и званичних Православних Цркава, Теофило, је 21. децембра 2015 званично дочекао и пожелео добродошлицу званичном Првом министру званичне Републике Албаније Едију Рами.

image

Поред многих хвалоспева за заслуге у унапређивању верске толеранције званичне Републике Албаније, као и сећање на високоморални Албански народ који је спасио велики број Јевреја од сигурне смрти од стране нациста и фашиста у време II Светског Рата (sic.), званични патријарх Теофило је одликовао Његову Екселенцију Господина Првог Министра Републике Албаније Едија Раму одликовањем Реда Високог Крста Витезова Свете Гробнице.

1294922731_eirhnaios1

Докле широкогруди, толерантни Албанац Еди Рама (крштен римокатолик, мада атеиста или у “најбољем” случају агностик) добија одликовања и признања од званичног Јерусалимског патријарха Теофила, дотле прави патријарх Иринеј чами у притвору, свргнут и прогнан због његове непоколебљиве вере у Једну Свету Саборну (=Католичанску) и Апостолску Цркву.

Vladika-Artemije-21

Слично њему, правом патријарху јерусалимском Иринеју, и наш један владика, прави епископ Рашко-Призренски и Косовско Метохијски Артемије је приморан на егзил због својег тврдоглавог Православља (=анти-екуменизма) док се званични друже са толерантним шиптарима и србомрзцима попут Бајдена све за овоземаљску релавантност и сребрњаке савременог Вавилона, Европске Уније.

Узалуд нам је да нас сав свет воли љубављу светском, овоземаљском! Узалуд нам је и  да нам сав свет подвладђује, и признаје нас као званичне – канонске, ако то Господу није мило, онда смо само као окречени гробови у сенци смрти.

‘Кротки Лафови’

 

 

Прилог:

Поздравни говор патријарха Теофила упућен Едију Рами (на енглеском).Линк Јерусалимске Патријаршије:
http://www.jp-newsgate.net/en/2015/12/21/18968#more-18968

Advertisements

1 Comment

  1. Katarina Karaca

    PLACENI ILI UCENJENI IZDAJNICI!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: