Екуменисти и синкретисти СПЦ скидају маске

Београдска Патријаршија ПРОТИВ Житија Светих, или да ли су светитељи Цркве Христове били нетолерантни фанатици?

untitled_panorama_3-1-z-z-z-s515

 

Архијереји СПЦ се ових дана утркују ко ће брже, боље и лепше да честита Курбан-Бајрам колегама из исламских заједница са простора бивше Југославије, а и шире. Заиста смо са неверицом и забезекнути пропратили ове вести. Међутим овакви изливи љубави и верске толеранције су болна реалност синкретистичке пандемије која већ извесно време хара Београдском Патријаршијом и званичним “Православљем” уопште.

порфирије

Митрополит СПЦ Порфирије, у писму ”колеги” Азису еф. Хасановићу вели: ” У духу љубави и солидарности међу људима, који је главна порука великог исламског празника Курбан Бајрама…желим да Вам, поштовани муфтијо, упутим најискреније честитке”

Замислите сада ово: човек се спрема на самоубиство, а ви му честитате. Апсурдно зар не! Колико је онда већи апсурд некоме честитати на самоубиству душе, честитати му пут у пакао на вечне муке!

Коме треба веровати – светитељима, мученицима, великомученицима чија светла лица сјаје Божанском нетварном Светлошћу из Житија Светих или митрополиту Порфирију, патријарху Српском Иринеју и осталим архијерејима СПЦ који пишу, или пак саучествују у оваквим душепогубним честиткама. Свакако, питање је реторичко зато што је и мравињем мозгу јасно.

ant

Ево само неколико примера из Житија Светих:

  1. јануар

Преподобномученик Онуфрије није честитао Турцима Курбан Барјам већ:

…стаде ружити све њихове ствари, које они називају светима, па и саму веру њихову са свима њеним обредима.

  1. јануар

Свети мученик Теопемта није Деоклицијану честитао неки идолски празник, али му рече:

Идоли, сребрни или златни, дрвени или камени, којима се ти клањаш, нису богови, јер не могу ни дисати ни говорити, нити што добро или зло учинити. Само свемогући небески Бог створи небо, и земљу, и море, и све што је у њима.

  1. јануар

Свештеномученик Исидор

Ревностан поборник Православља он често подстицаше тамошње Немце да оставе латинску веру и присаједине се Православљу.

Пазите! Да ли би овај светитељ честитао папи на устоличењу као што је патријарх Иринеј то недавно учинио када је кардинал Франциско Бергољо био изабран за поглавара римокатоличке верске заједнице. Судећи по житију светог Исидора свакако да неби. Али наш патријарх Иринеј можда житија не чита, па у својој посланици – честитки Понтифексу Максимусу написа:

Ваша Светости,

Испуњени духовном радошћу поводом Вашег избора за новог Епископа древног и славног града Рима – Поглавара свих Римокатолика широм света, упућујемо Вам Наше искрене честитке.

Божија воља је да сви народи света познају Онога који је прави Пут, Истина и Живот – Једини човекољубац, Господ Исус Христос. Он, будући Спаситељ света и Избавитељ од таме греховне, данас је у Вашој личности добио још једног новог духовног молитвеника пред Престолом Својим.

pope-francis

Свети Јустин Ћелијски каже:

Житија садрже у себи оно што Православље чини православним. У њима се показује и непобитно доказује да је Православље – Живот, а не теорија, опитна наука, а не гомила безживотних правила. Житија Светих стварају убеђење да је лични православни опит – једини начин да човек постане православан, да позна Православље и да проповеда Православље. То је једини пут и другог нема: сваки други пут, посредно или непосредно, одводи Католицизму и Протестантизму.

cropped-lafovi1.jpg

Овим речима, једног од најсветлијих светитеља и богослова 20. века, нам све постаје јасно: да је свако, ко је несагласан са оживотвореним догматима описаним у Житијама Светих, противник вере Православне – анти-Православан.

”Бдијте”

Кротки Лафови

 

Прилози:

cest

12047210_1139310672749124_300430178_n

кликни за: честитку патријарха Иринеја новоизбраном папи Франциску

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: