Понашање екумениста + Звона за узбуну, чујемо ли их?

Turkey Pope

У ово наше време док је папизам пропадао и док су га напуштали и одбијали, не само његови следбеници, прости верници, већ и његови истакнути чланови, на позорницу ступају представници Васељенске Патријаршије и остали унијатски настројени хијерарси, епископи спремни да дају руку избављења папизму који је све дубље тонуо ка дну ирелавантног мора. Ишло се и још увек се иде до те мере да се богоодпаднички папизам зове сестринском црквом, и да се безстидно тврди да паписти нису јеретици. Тужно је гледати да ти природни чувари неокаљане вере и духовни заштитници свога стада, постају најамници који проповедају против вере и Традиције Православне Цркве учећи супротно него ли њени верни гласови, Свети Богоносни Оци. Нажалост, већина оних који представљају Православље појме и прихватају као важног Папу, отелотвореног јеретика; и не само да не покушавају да врате јеретике у Православље, већ напротив, они хвале јерес борећи се да убеде Православне вернике да јеретички паписти и протестанти нису у заблуди. Они Православни хришћани, који с правом не прихватају неправославне и противправославне радње, уместо да буду похваљени због њихове непоколебљиве светоотачке вере, они бивају жестоко прогањани.

Vladika-Artemije-21

Узмимо за пример једног многострадалног епископа Српске Православне Цркве. Владајућа номенклатура Српског Православља, предвођена сабраћом, духовном синовима светог оца Јустина, жестоко и немилосрдно гоне његово најверније чадо епископа рашко-призренског Артемија кога неканонски свргаваају са дужности предвођења своје пастве; чак га, и то без икаквог стида пред Богом, лишавају епископског звања. Али на духовну корист и радост једног дела верника и монаштва, епископ Артемије не признаје одлуке гласнобукача званичне СПЦ, обелоданивши их као псевдо епископе, а не епископе Цркве Христове. Ништа на свету се не збива без Божијег одобрења и промисла, тако и ово тужно и жалосно цепање хитона Светог Саве, које свима нама који стојимо по страни указује да је можда дошло време одвајања жита од кукоља и отвореног рововског рата и конфронтација са свејересју екуменизма.

Све више је очигледан разлога пада и перверзије јер про-унијатски чланови Цркве, са логистиком теолошке елите усмеравају Богом поверену им паству ка лажној унији, стварајући све већа искушења и расколе. Како се ситуација показује, ствара се постепено продубљивање и све већа издаја вере. Многи од оних епископа који су по страни, уместо да заштите Цркву и стадо, они ћуте заливени као рибе најчешће заузети одржавањем објеката и здања, и тако постају идниректни саучесници оних који се намећу Православној вери. Наћићемо се, нажалост суочени са де факто догађајима и збивањима. Лажна унија је по свим изгледима већ договорена, а која се због лакшег примања даје у одмереним дозама: заједничке молитве Православних са инославнима, увођење богослужбених и разних новотарија служећи се притом нападним безпотпорним измишљотинама итд.

ljubimRUKU1

У наше време непробојно утврђење Православља је највише у опасности од појединих патријарха, архиепископа, епископа, клира и лаика који су проказују као бродоломници у вери, али који се жестоко боре за ту злу унију која није у складу са Христом и Истином. Када ће епископи Православне Цркве и најјачи бедеми Вере, Свети Манастири, да имају намеру да звоне за узбуну ако не сада када Православну Цркву и Свете Оце проституишу са иноверним и јеретицима? Гротексне теорије се слушају и писано објављују: како је папска црква сестринска црква, како она има благодат и остала богохуљења и непоштовања супротна ономе чему Православна Црква учи. Блажени Архимандрит Спиридон Билалис пише: ”Истинска унија цркава не може успети принудним и присилним прилагођавањем Православних верника латинским иновацијама (новотаријама). Унија може бити успешна само ако се шизматична и јеретичка папистичка црква врати у крило Једне Свете Католичанске и Апостолске Цркве коју једино Источна Православна Католичанска Црква испољава у функционалном и несметаном континуитету у свој својој пуноћи.”

svetski-susret-za-mir

Напомена: Унија значи исто што ”скуп уједињених”. Унија у својој онтологији садржи јединство чланова који имају неке уочљиве разлике. Зато је погрешно говорити о унији која се тиче догмата у Православном Богословљу. Где су различите истине вере ту не може доћи до уније, већ само онда када се приђе (повратку) истинским догматима и одрицању заблуда. Али то више није уније, већ ЈЕДИНСТВО… онда је дошло до ”соједињеније свјатих Божијих Церков”. У Православној Цркви постоји “унија” различитих етничких традиција, али су све усмерене у истинској вери и истинским догматима Православља. Различити богослужбени језици, Србска Слава, другачија припрема кољива, различити обичаји итд.  Дакле ”унија” различитих традиција постоји у Православној Цркви, АЛИ унија где су догмати релативизовани или у супротности, контрадикторни – НИКАДА! Не дај Боже!

’Кротки Лафови’

Advertisements

2 Comments

  1. blek

    ПАЉЕЊЕ МАНАСТИРА ХИЛАНДАР !!!!

    Like

  2. праштајте

    Видели смо отпадништво много пута на делу, да не понављам. Сада заиста имамо тзв. два плућна крила, а православни су задржали само традицију и форму и уљуљкују се тиме да је све у реду и чекају у недоглед, ко зна шта, можда неко чудо. Оно што мени никако није јасно је: из кога разлога православни клир, сви комплетно, ћуте, прихватају све то и поврх свега тога обмањују вернике да је и даље све у реду, остајте ту где јесте, а видели смо и отпадништво у синагоги и на многим мисама, па чак и да појединци исповедају јереси. Читава ова ситуација уопште не личи на облик борбе против јереси коју су Свети Оци водили, а Свети Оци су изричити били да се од јеретика који јавно исповедају јерес, треба одмах одвајати, јер јеретик више није у Цркви, он је сам себе изопштио јересју и наравно таквога су и саборски изопштавали.Тога данас нема, као да немамо иза себе 2000 година Светог Предања. Осим тога имамо и ситуацију, да они епископи који не чине безакоње и не исповедају јерес, остају у заједници са јеретицима. Свештенике нећу ни да спомињем, они тврде да ако је њихов епископ јеретик, а они нису, да је то у реду и да они тиме уопште нису угрожени. Заиста: зашто?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: